Boekcontract uitgeverij Thomas Rap

Jonah Falke tekent boekcontract voor ‘De geschiedenis van mijn sok.’ met Jasper Henderson van Thomas Rap. Te verschijnen medio 2023.

‘Overal ter wereld vind je FALKE winkels, met in onbehoorlijk grote letters mijn achternaam in kapitalen. Ze verkopen er geen lifestyle, maar sokken en panty’s. Net na de Eerste Wereldoorlog begonnen mijn voorouders sokken te breien in Schmallenberg, Duitsland. Ze zijn steenrijk geworden. Van marskramers tot miljonairs. Wij Falke’s zijn van de arme tak: die tak trok net na de Eerste Wereldoorlog naar Nederland, om daar het geluk te zoeken. Het stikt sindsdien van de kleine boeren, molenaars en conciërges die Falke heten, slechts een enkele Falke is priester of onderwijzer geworden. Ik ben de laatste Falke van deze arme tak. De naamdrager. De hekkensluiter. Als ik me niet voorplant, houdt de boel op. Ik ben benieuwd wie me allemaal voorgingen, wie de geschiedenis van mijn sok vormen. Als vanzelfsprekend zal ik daarbij door de tijd reizen, de familiegeschiedenis loopt parallel met het ontstaan, de ondergang en opkomst van Europa, want voor minder doen we het niet.’