Interview met Theoloog des vaderlands

Jonah bezocht onlangs Leuven voor een interview met de nieuwe Theoloog des vaderlands: Thomas Quartier.

“Aan de tafel naast ons in het café ligt een jongen met een flinke bos haar met zijn hoofd op tafel te slapen. Het is alsof er een schoothondje op tafel ligt. Hoe bevlogen Thomas ook spreekt, kijkend naar de slapende jongen denk ik een sluitende metafoor te zien hoe men de interesse in het geloof al lang verloren heeft.”

“Thomas gelooft in het goede, ziet de profeet als asielzoeker, en andersom. Want hij is er van overtuigd dat het goedkomt met de mensheid. Iedere dag staat hij fluitend op. Mijn wereldbeeld is donkerder, een beetje zoals Kafka zei dat er wel hoop is, maar niet voor ons.” 

Het interview verscheen 4 december in De Gelderlander, te lezen via deze link.