Stedelijk museum Breda

Hoe verhoud je je als kunstenaar tot een icoon als Van Gogh en tot beelden die zo bekend zijn? Wat levert het op om wekenlang te werken op de geboortegrond van Van Gogh? Deze vragen staan centraal in Vanwege Vincent – De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie. De aanleiding voor de tentoonstelling is het tienjarige bestaan van het artist-in-residence programma van het Van GoghHuis in Zundert. Het gastatelier ligt naast de protestantse kerk waar de vader van Vincent predikte, terwijl de oude kosterswoning dienst doet als verblijfplaats voor de kunstenaars.

Vanwege Vincent – De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie toont werk van oa. Koen Broucke, Ronny Delrue,  Rainer Fetting, Marc Mulders, Carmen Schabracq, Emo Verkerk, Koen Vermeule, Robert Zandvliet en Jonah Falke.

Te zien van 18 DEC 2021 – 1 MEI 2022. Voor meer info: https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/nl/programma/vanwege-vincent