Interview Gelderse Post

Andre Valkeman stelde Jonah tien vragen voor de Gelderse Post:

8) De mens is monogaam: ,,De mens niet nee. Lijkt me ook geen gezond streven. Dat is zo’n oud gegeven dat iedereen monogaam moet zijn. Vandaag heb ik precies vijf jaar een relatie met mijn vriendin. Die jaren verliepen monogaam. Gaan mensen vreemd omdat ze denken iets te missen? Momenteel mis ik niets.”

9) Mensen met accent zijn: ,,Onverstaanbaar, soms. Ik hoorde eens op de radio: ‘Het Achterhoeks is als taal erkend’. Tenminste, dat moest het zijn. Maar ik verstond: ‘herkend’. Ik heb niet zoveel met het romantiseren van een accent. Er zit soms een stigma op en dat vind ik ook weer onzin. Het stigma dat mensen met een accent allemaal slechtgeïnformeerde debielen zijn. Dat is niet waar. Iemand die hoog Nederlands spreekt kan net zo’n randdebiel zijn. Kortom: het zegt niets over je intelligentie.”

10)Dit komt er op mijn grafsteen: ,,Je moet niet na je eigen graf willen regeren. Maar, dit mag er wel op: ‘Nieuwsgierig en argwanend keek hij even in de wereld rond, maar nu ligt hij alweer één meter diep onder de grond’.”