Documentaire Theoloog des Vaderlands NPO-2

Met regisseur Ruut van der Beele volgde Jonah het afgelopen jaar de Theoloog des Vaderlands, Thomas Quartier, voor de documentaire ‘De ongelovige Thomas.’ “Thomas Quartier, Benedictijner monnik en hoogleraar Theologie, is de huidige Theoloog des Vaderlands. Tijdens het afgelopen jaar is hij gevolgd door regisseur Ruut van der Beele en schrijver Jonah Falke. Enkele jaren eerder raakte Falke ge├»ntrigeerd door deze monnik die twijfel als tweede natuur heeft en zich telkens weet te ontpoppen als een progressief denker in een conservatieve wereld. Aangezien twijfel Quartier dus niet vreemd is, onderzochten de makers wat Quartier drijft en of hij een monnik is of een monnik speelt.” www.gids.tv.

Nederlands Dagblad: “Het resultaat is een kort maar krachtig portret van een treffend en toegankelijk theoloog. … Jammer dat de docu na een halfuur al voorbij is. Deze kordate kloosterling verdient meer schermtijd.”

Jonah te gast bij Radio 5 om over de docu te praten.

De film is 6 november om 11:50 te zien op Nederland 2 en via uitzending gemist.