De geschiedenis van mijn sok, in de media

‘Voortreffelijke stijl en opbouw. Een effectieve, beeldende schrijfstijl die wat kortaf is, maar nooit lomp. Dit is non-fictie die moeiteloos kan doorgaan voor fictie.’ De Volkskrant.

‘Zijn boek leest als een parade van gefnuikte ambities, van kleine levens die zich door hun afkomst niet of nauwelijks aan de sociale klasse kunnen ontworstelen, mooi, beeldend en met mededogen opgeschreven.’ Het Parool.

‘Falkes vermogen de werkelijkheid treffend en tegelijkertijd poëtisch te vangen, zorgt voor een boek vol flarden fantastisch proza. De markante en gelaagde personages lijken door dat schemergebied tussen non-fictie en proza ook een extra diepgang te krijgen. Ze doen zo meedogenloos eerlijk aan dat je je als lezer soms plaatsvervangend schaamt.’ NRC

‘Falke onthult de diepere lagen van zijn ogenschijnlijk keurige familie. Onconventionele familiegeschiedenis. Hard en mild tegelijk.’ Trouw.

‘Heerlijk droog observerend en tragikomisch.’ VPRO-gids.

‘De geschiedenis van mijn sok is droog, wijs, een verslag van het leven.’ Roxane van Iperen.

Het Parool. Tijd voor Max (NPO1). Trouw. De Gelderlander. Tubantia. Nieuwsweekend (radio1). RTV-Oost. VPRO-Een uur cultuur (radio 1) Pompidou (Klara-radio). VPRO-gids boekentip. Financieele dagblad (essay). De beste boeken van 2023, volgens Nick Muller. De Volkskrant. Humberto Tan (radio 1) RTV-Oost (kerstverhaal) Eindejaarslijstje: 2023 van ILFU. NRC Handelsblad. De Gelderlander, Het gesprek. Voorproevers (VRT radio 1 – Bent van Looy) ILFU (essay over het schrijven van De Sok)

‘De geschiedenis van mijn sok’ werd uitgeroepen tot NPO Radio 1 ‘non fictie boek van de maand’ in het programma van Humberto Tan en was hiermee ook genomineerd voor het ‘non-fictie boek van het jaar’.

‘De geschiedenis van mijn sok,’ is tevens genomineerd voor de Hans Vervoort-prijs 2024.